Muoviton heinäkuu ?

Oon ainakin viiden vuoden ajan aina heinäkuussa alkanut miettimään omaa muovinkäyttöä ja tavoitteena aina ollut nollaroska. Siihen en ole koskaan päässyt eri tilanteiden takia, mutta tavoite on aina sama ja tavoitteita on hyvä olla 💚
Tänä vuonna aion ottaa asian taas huomioon, mutta aion olla itselleni armollinen enkä tähdätä täydellisyyteen. Vuosi on jo ollut tarpeeksi haasteellinen joten hauskojen haasteiden itseni ja muiden hyväksi ei tarvitse olla täydellistä, yritys lasketaan jo jos teko on hyvästä!
YouTubessa on paljon "zero waste" tubettajia jotka ovat tehneet hienoa työtä ja tuoneet hyvin eri asioita esille. Kaksi tämänhetkistä suosikkiani ovat Gittemary Johansen sekä The Simple Environmentalist. Ela Galen videoita katselen vieläkin vähän väliä vaikka hän ei olekaan tehnyt uusia videoita yli viiteen vuoteen, hänestä taisi oma "maailman parantaminen" innostus alkaa 💚


Laitan pienen listauksen asioista mitä voi tehdä päivittäisessä elämässä säästäen luontoa ja ympäristöä 💚

🛍️ Käytä kauppakassina kangas- tai kestokasseja. Paperikassi on muovia parempi jos osaat kierrättää/käyttää sen loppuun asti oikein. Muovipussi on hyvä jos voit käyttää samaa niin kauan kuin mahdollista.
🍶Jos mukaasi mahtuu, ota käyttöön täytettävä vesipullo tai retkimuki. Sitä voit käyttää ja täyttää kaikkialla missä saat juomavettä, jopa kahviloista kahvi mukaan retkimukissa on ympäristöystävällinen teko.
🧼 Käytä loppuun nykyiset shampoosi, hoitoaineet sekä vartalovoit ja vasta kun tarvitset uudet koita löytää muoviton vaihtoehto. Muista kuitenkin käyttää aurinkorasvaa! Ja käytä sekin loppuun, tuotteet mitkä sisältävät vettä eivät säily yhtä kauan kuin vedettömät.
⛱️ Kerää muovit ja muut vaaralliset roskat rannoilta ja luonnosta. Jos et muiden roskiin uskalla koskea niin katso ainakin itsesi ja porukkasi perään että keräätte omat roskat mukaanne.
🍴 Käytä perinteisiä ruokailuvälineitä kertakäyttoisten sijaan jos esimerkiksi käyt piknikillä
🚋 Käytä julkisia kun vain pystyt, tai kävele paikasta toiseen! Renkaista lähtee muovia, varsinkin kuumalla joten käytä autoa vain kun on pakko.
🥤 Jätä pillit käyttämättä. Jos välttämättä haluat juoda pillistä (kuten itse tykkään juoda jääkahvit pillillä) hanki metalliset tai lasiset pillit 👌

Kaikkea ei voi saada tai ei voi tehdä muovittomana, esimerkiksi lääkkeet mitä tarvitsemmr ovat usein muoviin pakattuna hygienia syistä. Ole itsellesi kuitenkin armollinen, vaikuta siihen mihin pystyt. Älä tuomitse itseäsi teet virheitä koska me olemme kaikki vain ihmisiä, teemme kaikki joskus virheitä ❤️


Daniela

Kommentit

Suositut tekstit