2023 tavoitteita ja linssikeittoa

✨Aloitimme uuden vuoden perinteisesti hotelliyöpymisellä✨
Olimme yötä Pasilassa, ja tuuriksemme pystyimme taas tänäkin vuonna katsoa raketteja hotellihuoneen ikkunasta, joten saimme rauhassa katsoa raketteja keskiyöllä.

Pasila vuoden ensimmäisenä päivänä 2023


Uusi vuosi uudet kujeet mieleisesti haluan tuoda itselleni esiin asioita joihin haluan tänä vuonna laittaa enemmän ajatusta ja itseltä vähän enemmän energiaa kunnes pääsen asioiden jyvälle ja niistä tulee tapoja. Isoimmat aiheet ovat ekologisuus sekä oma ja läheisten hyvinvointi. 
💚 Ekologisuuteen haluan vaikuttaa omalla käytöksellä. Huomasin ainakin yhden ison asian johon minun tulisi yksilönä laittaa vielä enemmän huomiota: ruokahävikki
♻️ Kierrätämme mieheni kanssa todella hyvin kaikki jätteet, mutta itsellä on paha tapa tehdä joko liikaa ruokaa tai jättää jotain syömättä koska "en halua syödä monen päivän aikana samaa ruokaa". Joten tähän aion puuttua ja keksiä ratkaisuja!
🍎 Hyvinvointiin liittyen aion yrittää saada itseni uudestaan liikkeelle sekä syödä hyvin ja terveellisesti. Siten jaksan kannustaa ja auttaa perhettäni enemmän kun itse olen hyvässä kunnossa. 
Mieltä hellitän vieläkin terapian parissa jota aion jatkaa osittain vuonna 2023 vaikka kelan tuki loppuu tammikuun loppupuolella. Paljon raskaita asioita tapahtunut 2022 jota on hyvä käsitellä ammattilaisen ohjaamana ❤️‍🩹

Päätimme mieheni kanssa lähteä tammikuussa talvilomalla Venetsiaan. 
2022 oli liian rankk, joten kaipaamme hengähdystaukoa ja pientä "pakomatkaa" arjesta ja sen haasteista. ❤️‍🩹
Sovimme siis, että pidämme nyt yhdessä sinkki kuurin jotta olemme terveinä kun pääsemme matkaan ✈️ muut hyvät terveyttä ylläpitävät asiat ovat ruokatottumukset ja liikunta. 
Tein joulukuussa linssikeittoa flunssaa vastaan jossa on paljon hyviä mausteita, paljon proteiinia sekä on vegaaninen. Alla resepti jota kannattaa kokeilla!

Linssikeiton kanssa 🥑



☀️Aurinkoinen linssikeitto (yhdelle henkilölle)
½ sipuli
1 pikkurillin kokoinen pala inkivääriä
Valkosipulia oman maun mukaan (1-2kynttä)
1 kasvisliemikuutio
Paistorasvaksi kookosöljyä tai oliiviöljyä 
1 dl punaisia linssejä 
Vettä niin paljon, että kaikki peittyy 
Ripaus cayennepippuria
Ripaus kuivattua kurkumaa
Mustapippuria
½ tölkkiä kookosmaitoa (200ml)
Limen tai sitruunan mehua ½ hedelmä
Oliiviöljyä lopuksi päälle 

Ohje: Pilko sipuli, inkivääri sekä valkosipuli pieneksi. Kuullota kattilassa öljyn kera kunnes sipulista alkaa näkyä läpi. Lisää kasvisliemikuutio, mausteet sekä linssit ja paista niitä hetken. Lisää vettä niin paljon että linssit peittyvät ja keitä yli 5 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä vielä 5minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. 
Lopuksi lisää limen tai sitruunan mehu sekä oliiviöljy (oliiviöljy ei pakollinen). Voit syödä sinällään tai tarjoilla näkkileivän tai avokadon kanssa. 
(Keskon Pirkka tuotteita sekä muita halvempia tuotteita käyttäen yhden annoksen hinta on noin 1,65e)

Tuokoon tämä vuosi rauhaa rakkautta ja onnea ❤️
Daniela

Kommentit